MakeMusic
SmartMusic Finale Garritan MusicXML

no sound but noise

For solving technical issues involving installation, operation, bug reports and troubleshooting

no sound but noise

Postby chueh » Mon Apr 20, 2015 7:41 pm

My computer has worked fine with any music online, MP3, midi, and all. I listened to the sample Garritan Personal Orchestra 4 on the web without any problem. However, once I installed and launched the ARIA player standalone, any keyboard key I pressed down made only noise. When I loaded a midi file, it's still with noise.

What should I do. Thanks
  • 0

chueh
 
Posts: 32
Joined: April, 2015
Reputation: 0

Re: no sound but noise

Postby Derrek » Tue Apr 21, 2015 9:41 am

May be a buffer problem. You may need to devote more memory to sound buffering.
  • 0

Derrek
 
Posts: 151
Joined: December, 2013
Reputation: 8
Software Owned:
Finale 2014.5
GPO5, JABB, GWI
Sonar Platinum
Windows 7

Re: no sound but noise

Postby chueh » Wed Apr 22, 2015 7:47 pm

Thank you Derrek. I thought that there was an error in installation. Because of what you mentioned, I checked the Preferences. The first thing I checked was audio device and changed to direct sound. And the entire program works. I did not change anything in Preferences, for I thought that the default was probably the best way to go and I did not want to ruin anything for not knowing what i was choosing. Thanks for pointing the right direction to me, Derrek
  • 0

chueh
 
Posts: 32
Joined: April, 2015
Reputation: 0

Re: no sound but noise

Postby Derrek » Thu Apr 23, 2015 9:58 am

Glad you got it working. I figure that if something works, you must be on the right track.
  • 0

Derrek
 
Posts: 151
Joined: December, 2013
Reputation: 8
Software Owned:
Finale 2014.5
GPO5, JABB, GWI
Sonar Platinum
Windows 7

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest